feslegen.gen.tr
fesleğen

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fesleğen Şerbeti

Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belkide ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli bir şerbet yapılabileceği düşünülemezdi. Fesleğen şerbeti mor yapraklı olan fesleğenden hazırlanarak elde edilmektedir. Fesleğen şerbeti ilk önce rengiyle ön plana çıkarken birde bu muhteşem lezzeti tattığınız zaman neler olacağını hayal bile edemezsiniz. Fesleğen şerbetinin çok farklı olan bir pembe rengi ortaya çıkmaktadır. Fakat kaynatıp iyice soğuduktan sonra pembe renk biraz daha koyu bir pembe rengine dönüşmektedir. Diğer hazırlanan şerbetlerden çok farklı kendine haz olan lezzetli bir tada sahip olmaktadır. En önemlisi oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanmasıdır. Hatta daha sonra eve gelen misafirlerinize bu güzel lezzeti ikram ederek onlarında beğenisini kazanabilirsiniz. Fesleğen şerbetini isterseniz sade isterseniz içerisine çubuk tarçın ve karanfil ilave ederek çok daha farklı lezzette şerbet hazırlanabilir. Ayrıca kaynatmaya gerek duyulmadan en pratik yol ile fesleğen şerbetini hazırlamak mümkündür. Bu malzemeleri eklemek çoğunlukla damak tadınıza kalmıştır. Eğer fesleğen şerbetini hiç denememiş iseniz, mutlaka sizlerde yaparak deneyin ve sevdikleriniz ile paylaşın
Fesleğen Şerbeti

Her dönemde farklı şerbetler favori olurken bugünlerde en favori olan şerbet ise fesleğen ile hazırlanandır.

Fesleğen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 demet reyhan otu (mor olanından)
  • 1,5 litre kaynamış su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet limon
Fesleğen Şerbetinin Hazırlanışı, ilk önce mor yapraklı olan fesleğeni ayıklayalım ve ardından yıkadıktan sonra tencere ya da sürahinin içerisine alalım. Daha sonra üzerine toz şekerimizi ilave edelim ve limonları yıkayıp dörde böldükten sonra onları da sürahinin içerisine atalım. Bu arada kaynamış olan sıcak suyu da bütün malzemelerin üzerine ilave edelim ve kaşık yardımı ile sürahinin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Fesleğen şerbetini hazırladığımız sürahinin kapağını kapatalım, oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. Bir gece kadar buzdolabında dinlendirelim, hem tadı hem de rengi daha iyi yerine gelecektir. Ertesi gün en şık bardaklara fesleğen şerbetini doldurarak keyfini çıkarabilir, hatta sevdiğiniz dostlarınıza ya da ailenize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 13:43:58

Fesleğen Şerbeti Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fesleğen Şerbeti"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fesleğen Kremi

Fesleğen Kremi; shea yağı içerir. Fesleğen kremi içerisinde bulunan eugenol ilem anestezik etki sağlamaktadır  Ayrıca fesleğen içerisinde kafur ve thymol denilen bileşikler sayesinde kaşıntıya karşı etkilidir Fesleğen kremi hem el...

Fesleğen Bitkisi

Fesleğen bitkisi,, tek yıllık hayatları olan ve ılıman yerlerde yetişen güzel ve keskin kokulu bir bitki çeşididir. Fesleğen bitkisinin boyu yaklaşık olarak yirmi yada altmış santim arasında değişiklik göstermektedir. Açık yeşil,...

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği  karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir...

Fesleğen Dikimi

Fesleğen Dikimi: Fesleğen ballıbabagiller familyasından tek yıllık genellikle ılıman bölgelerde yaşayan bir bitki türüdür. Fesleğenlerin yetişkinlerinde boy genellikle 20 ile 60 cm arasında olur. Renkleri açık yeşilden koyu yeş...

Fesleğen Yaprağı

Fesleğen Yaprağı, Fesleğen Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişir. Ama çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Fesleğen bir yıllık bir bitkidir, ılıman bölgeleri sever. Ayrıca fesleğen ev...

Fesleğen Ağacı

Fesleğen Ağacı, latince adı Ocimum basilicum olan, ballıbabagiller Lamiaceae familyasında yer alan tek yıllık ve genelde ılıman bölgelerde yetişen bir tür bitkidir.Tarımı yemeklerde kullanılmak üzere yapılan fesleğen ağacının köke...

Fesleğen Otu

Fesleğen Otu, Fesleğen; Ballıbabagiller familyasından olup, yerli değildir süs bitkisi olarak yetiştirilir. Türkiye'de yetiştiği yerler ise ılıman bölgeler başta olmak üzere, sıcak ve kuru yerlerdir. Haziran, eylül ayları arasında...

Fesleğen Çayı

Fesleğen çayı, Uzun yıllardır bahçelerimizde balkonlarımızda süs bitkisi olarak yetiştirdiğimiz fesleğeni son yıllarda yemeklerimize çeşni olarak ta kullanılmaktadır. Fesleğenin mis kokusu ve enfes aroması sayesinde hayatımızın bi...

Fesleğen Sos

Fesleğen Sos, Birçok restoranlarda ve hatta kafelerde bile yediğimiz yemekler müthiş soslar ilave edilerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere katıldığında yemeklerin lezzetine l...

Fesleğen Reyhan

Fesleğen reyhan, Fesleğen bitkisi ballıbabagiller familyasından tek yıllık bir bitki olup, genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Bitki yapı olarak dağ eteklerindeki yamaçlarda büyümeyi sever. Mor yeşil ve geniş y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fesleğen, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017