{ "title": "Fesleğen Şerbeti", "image": "https://www.feslegen.gen.tr/images/feslegen-serbeti.JPG", "date": "20.01.2024 20:58:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belki de ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli bir şerbet yapılabileceği düşünülemezdi. Fesleğen şerbeti mor yapraklı olan fesleğenden hazırlanarak elde edilmektedir. Fesleğen şerbeti ilk önce rengiyle ön plana çıkarken bir de bu muhteşem lezzeti tattığınız zaman neler olacağını hayal bile edemezsiniz. Fesleğen şerbetinin çok farklı olan bir pembe rengi ortaya çıkmaktadır. Fakat kaynatıp iyice soğuduktan sonra pembe renk biraz daha koyu bir pembe rengine dönüşmektedir. Diğer hazırlanan şerbetlerden çok farklı kendine haz olan lezzetli bir tada sahip olmaktadır. En önemlisi oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanmasıdır. Hatta daha sonra eve gelen misafirlerinize bu güzel lezzeti ikram ederek onların da beğenisini kazanabilirsiniz. Fesleğen şerbetini isterseniz sade isterseniz içerisine çubuk tarçın ve karanfil ilave ederek çok daha farklı lezzette şerbet hazırlanabilir. Ayrıca kaynatmaya gerek duyulmadan en pratik yol ile fesleğen şerbetini hazırlamak mümkündür. Bu malzemeleri eklemek çoğunlukla damak tadınıza kalmıştır. Eğer fesleğen şerbetini hiç denememiş iseniz, mutlaka sizlerde yaparak deneyin ve sevdikleriniz ile paylaşın. Her dönemde farklı şerbetler favori olurken bugünlerde en favori olan şerbet ise fesleğen ile hazırlanandır.

Fesleğen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fesleğen Şerbeti Nasıl Yapılır?

İlk önce mor yapraklı olan fesleğeni ayıklayalım ve ardından yıkadıktan sonra tencere ya da sürahinin içerisine alalım. Daha sonra üzerine toz şekerimizi ilave edelim ve limonları yıkayıp dörde böldükten sonra onları da sürahinin içerisine atalım. Bu arada kaynamış olan sıcak suyu da bütün malzemelerin üzerine ilave edelim ve kaşık yardımı ile sürahinin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Fesleğen şerbetini hazırladığımız sürahinin kapağını kapatalım, oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. Bir gece kadar buzdolabında dinlendirelim hem tadı hem de rengi daha iyi yerine gelecektir. Ertesi gün en şık bardaklara fesleğen şerbetini doldurarak keyfini çıkarabilir, hatta sevdiğiniz dostlarınıza ya da ailenize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }