{ "title": "Fesleğen Sos", "image": "https://www.feslegen.gen.tr/images/feslegen-sos.jpg", "date": "19.01.2024 21:09:14", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Fesleğen Sos, Birçok restoranlarda ve hatta kafelerde bile yediğimiz yemekler müthiş soslar ilave edilerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere katıldığında yemeklerin lezzetine lezzet katarak yemeklere harika bir aroma kazandırır. Özellikle et yemekleri ve makarnalar hazırlayacağınız fesleğen sosu sayesinde çok daha farklı bir lezzete bürünür. Mesela makarna birçok kişinin kolaylıkla yapılabileceği ve oldukça pratik yapılan yemekler arasındadır. Çoğu kişi özellikle de çalışan bayanlar genellikle akşam yemeklerinde makarnayı oldukça sık yapabilirler. Bence fesleğen sosu en çok da makarnalara yakışan bir sostur. Size tarifini vereceğim enfes fesleğen sosu sayesinde pişireceğiniz makarnalar farklı bir lezzet kazanacak. Oldukça kolay ve pratik yapılan fesleğen sosunun malzemeleri de oldukça azdır ve zaten fesleğen de kolaylıkla bulabileceğiniz bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen sosu kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde kendinizin yapacağı fesleğen sosu sayesinde hem yemeğinize lezzet katacak hem de fesleğenin sağlığa olan faydalarından yararlanmış olacaksınız. Sizlerle tarifini paylaşacağım fesleğen sosu ile oldukça enfes yemekler yapabilir ve aynı zamanda da sağlıklı beslenebilirsiniz.

Fesleğen sosumalzemeleri
Fesleğen sosu tarifi nasıl yapılır?

Fesleğen sosu en çok makarnalara yakışır ancak tavada ya da ızgarada yapılacak olan dana etinin yanında da servis edilebilir.

Fesleğen sosunu hazırlamadan önce fesleğenin yaprakları alın ve bol suyla güzelce yıkayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyup hazır edin. Ardından yıkadığınız fesleğen yapraklarını ve sarımsağı dilediğiniz miktarda tuz ilave ederek havanda dövün ya da blenderden geçirerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz fesleğenlerin içerisine bir su bardağı zeytinyağına da ilave ederek iyice karıştırın. Fesleğen sosunuz hazır. Dilerseniz evde hazırladığınız fesleğen sosunun içerisine çam fıstığı, dolmalık fıstık, ceviz içi ya da rendelenmiş permasan peyniri ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu isterseniz taze olarak tüketebilir, dilerseniz de cam bir kavanozun içerisinde koyarak buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }