{ "title": "Fesleğen Soslu Tavuk", "image": "https://www.feslegen.gen.tr/images/feslegen-soslu-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 08:14:11", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Fesleğen soslu tavuk, Tavuk protein açısından oldukça zengin bir besindir. Yediden yetmişe birçok kişi tavuğu severek tüketmektedir. Tavuk pişirmenin birçok çeşidi bulunmaktadır. Çeşitli soslar hazırlayıp pişirilen tavuğu çok daha lezzetli hale getirilebilir. Örneğin beşamel sosu veya fesleğen sosu ile hazırlanmış tavuklar çok lezzetli olmaktadır ve birçok kişi beğenerek tüketmektedir. Fesleğen sosu tavuğa çok hoş bir aroma vererek lezzetli olmasını sağlamaktadır. Fesleğenin kokusu insanı sakinleştirir ve iştahını artırır. Bu nedenle fesleğen soslu tavuktan yedikçe yiyesiniz gelecektir. Üstelik özel misafirlerinize de hazırlayıp sunabileceğiniz yemeklerin içerisinde yer almaktadır. Fesleğen sosu sadece tavukta değil kırmızı et veya makarnalarda da kullanabiliriz. Fesleğen soslu tavuğu çocuklarımızda severek tüketeceklerdir. Fesleğen sosunu birçok şekilde hazırlayabiliriz. Benin bugün sizlerle paylaştığım fesleğen sosu en kolay ve en lezzeti olan şeklidir. Bu sos ile hazırladığımız tavuğun lezzetine doyamayacaksınız. Fesleğen soslu tavuğu en lezzetli şekilde hazırlamak istiyorsanız sizlerle paylaştığım tarife uymanız gerekmektedir.

Fesleğen soslu tavuk için gerekli malzemeler
Fesleğen sosu için gerekli malzemeler
Fesleğen Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Fesleğen soslu tavuk hazırlamak için öncelikle tavukları pişirmekle başlıyoruz. İki adet tavuk göğsünü iri küpler halinde doğruyoruz ve teflon bir tavada sulanıp suyunu çekinceye kadar hiçbir şek eklemeden kavuruyoruz. Suyunu iyice çeken tavukların üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağını ve tuzu ekleyip kavururken bir yandan kapya biberleri ve sivri biberleri iri iri doğrayıp tavuklara ilave ediyoruz. Biberler ve tavuklar kısık ateşte kavrulurken biz bir yandan fesleğen sosunu hazırlıyoruz.

Küçük bir tavada ince ince söğüş şeklinde kıydığımız soğanları iki kaşık tereyağı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İyice kavrulan soğanların üzerine bir paket hazır kremayı ekleyip tuz ve karabiber koyuyoruz. Son olarak da ince ince kıydığımız fesleğenleri eklediğimiz sosun altını kapatıp ocaktaki tavukların üzerine döküyoruz ateşte karıştırdığımız fesleğen soslu tavuğu şık bir servis tabağına alıyoruz. Üzerini fesleğen ve nane yaprakları ile süslediğimiz tavuk yemek masalarında yerini almaya hazırdır. Dilerseniz mevsim salatası ve pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }