{ "title": "Fesleğen Sosu", "image": "https://www.feslegen.gen.tr/images/feslegen-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 22:54:51", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Fesleğen Sosu, yapımı oldukça basit bir tariftir. İtalyan mutfağından sofralarımıza gelmiştir. Kullanım alanları çok geniştir. Kızarmış ya da ızgara yapılmış et yemeklerinde ve özellikle makarnalarda tercih edilir. Salatalarda ve pizzalarda da sıkça tercih edilir. Ayrıca sıcak ya da soğuk sandviç arasında ve kahvaltıda kızarmış ekmek üzerinde sürülüp de yenilebilir. Çeşitli organizasyonlarda fesleğen sosu tek başına kullanılarak da hazırlanabilir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kullanılan malzemelerin az olması çok kısa sürede hazırlanmasına olanak sağlar. Muhafaza ederken cam kavanozlar tercih edilebilir.