{ "title": "Fesleğen Yaprağı", "image": "https://www.feslegen.gen.tr/images/feslegen-yapragi.jpg", "date": "19.01.2024 19:30:27", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Fesleğen Yaprağı, Fesleğen Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişir. Ama çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Fesleğen bir yıllık bir bitkidir, ılıman bölgeleri sever. Ayrıca fesleğen evler de saksılarda da yetişir.

Fesleğen yaprağı taze ve kuru olarak yemeklerde kullanılır. Tazesi salatalar da kullanıldığı gibi, kurusu da baharat olarak çorba ve yemekler de kullanılır. Bunun yanı sıra fesleğen tam bir şifa kaynağıdır. Birçok hastalıkta şifa kaynaklı olarak kullanılır. Şimdi fesleğen yaprağının nasıl kullanıldığını ve faydalarını öğrenelim.

Fesleğen yaprağı çayı

6-7 dal fesleğen yaprağını, 4 su bardağı kaynar suyun içine atıp 2-3 dakika kaynatın ve demlenmeye bırakın. Sonra içine bal ya da limon sıkarak içebilirsiniz. Ama fesleğen çayını sade tüketmek daha iyi olur. Bu çayı günde iki üç bardak aç karnına içebilirsiniz. Bu çayın vücut için birçok faydaları vardır.

Fesleğen yaprağının faydaları nelerdir?
Fesleğenin bazı yan etkileri de vardır. Fazla tüketildiği zaman zehirlenmeye yol açabilir. Ayrıca kanser hastaları çayını ya da tazesini kullanmamalıdırlar. Gebeler ve emzirme döneminde olanlar da kullanmamalıdır. Bunun dışında fesleğen evlerde süs bitkisi olarak kullanılır ve bunun sayesinde sivrisineklerin evlere girmesini önler.
" } ] }