feslegen.gen.tr
fesleğen

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fesleğen Sos

Fesleğen Sos, Birçok restoranlarda ve hatta kafelerde bile yediğimiz yemekler müthiş soslar ilave edilerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere katıldığında yemeklerin lezzetine lezzet katarak yemeklere harika bir aroma kazandırır. Özellikle et yemekleri ve makarnalar hazırlayacağınız fesleğen sosu sayesinde çok daha farklı bir lezzete bürünür. Mesela makarna birçok kişinin kolaylıkla yapılabileceği ve oldukça pratik yapılan yemekler arasındadır. Çoğu kişi özellikle de çalışan bayanlar genellikle akşam yemeklerinde makarnayı oldukça sık yapabilirler. Bence fesleğen sosu en çok da makarnalara yakışan bir sostur. Size tarifini vereceğim enfes  fesleğen sosu sayesinde pişireceğiniz makarnalar farklı bir lezzet kazanacak. Oldukça kolay ve pratik yapılan fesleğen sosunun malzemeleri de oldukça azdır ve zaten fesleğen de kolaylıkla bulabileceğiniz bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen sosu kolaylıkla yapabilirsiniz. Evde kendinizin yapacağı fesleğen sosu sayesinde hem yemeğinize lezzet katacak, hemde fesleğenin sağlığa olan faydalarından yararlanmış olacaksınız. Sizlerle tarifini paylaşacağım fesleğen sosu ile oldukça enfes yemekler yapabilir ve aynı zamanda da sağlıklı beslenebilirsiniz.<
Fesleğen Sos


Fesleğen sosu malzemeleri
  • Bir demet fesleğen
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
Fesleğen sosu tarifinin yapılışı:
Fesleğen sosu en çok makarnalara yakışır ancak tavada ya da ızgarada yapılacak olan dana etinin yanında da servis edilebilir.
Fesleğen sosunu hazırlamadan önce fesleğenin yaprakları alın ve bol suyla güzelce yıkayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyup hazır edin.Ardından yıkadığınız fesleğen yapraklarını ve sarımsağı dilediğiniz miktarda tuz ilave ederek havanda dövün ya da blenderdan geçirerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz fesleğenlerin içerisine bir su bardağı zeytinyağına da ilave ederek iyice karıştırın. Fesleğen sosunuz hazır. Dilerseniz evde hazırladığınız fesleğen sosunun içerisine çam fıstığı, dolmalık fıstık, ceviz içi ya da rendelenmiş permasan peyniri ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu isterseniz taze olarak tüketebilir, dilerseniz de cam bir kavanozun içerisinde koyarak buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.05.2016 13:57:44

Fesleğen Sos Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fesleğen Sos"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fesleğen Kremi

Fesleğen Kremi; shea yağı içerir. Fesleğen kremi içerisinde bulunan eugenol ilem anestezik etki sağlamaktadır  Ayrıca fesleğen içerisinde kafur ve thymol denilen bileşikler sayesinde kaşıntıya karşı etkilidir Fesleğen kremi hem el...

Fesleğen Bitkisi

Fesleğen bitkisi,, tek yıllık hayatları olan ve ılıman yerlerde yetişen güzel ve keskin kokulu bir bitki çeşididir. Fesleğen bitkisinin boyu yaklaşık olarak yirmi yada altmış santim arasında değişiklik göstermektedir. Açık yeşil,...

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği  karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir...

Fesleğen Dikimi

Fesleğen Dikimi: Fesleğen ballıbabagiller familyasından tek yıllık genellikle ılıman bölgelerde yaşayan bir bitki türüdür. Fesleğenlerin yetişkinlerinde boy genellikle 20 ile 60 cm arasında olur. Renkleri açık yeşilden koyu yeş...

Fesleğen Yaprağı

Fesleğen Yaprağı, Fesleğen Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişir. Ama çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Fesleğen bir yıllık bir bitkidir, ılıman bölgeleri sever. Ayrıca fesleğen ev...

Fesleğen Ağacı

Fesleğen Ağacı, latince adı Ocimum basilicum olan, ballıbabagiller Lamiaceae familyasında yer alan tek yıllık ve genelde ılıman bölgelerde yetişen bir tür bitkidir.Tarımı yemeklerde kullanılmak üzere yapılan fesleğen ağacının köke...

Fesleğen Otu

Fesleğen Otu, Fesleğen; Ballıbabagiller familyasından olup, yerli değildir süs bitkisi olarak yetiştirilir. Türkiye'de yetiştiği yerler ise ılıman bölgeler başta olmak üzere, sıcak ve kuru yerlerdir. Haziran, eylül ayları arasında...

Fesleğen Çayı

Fesleğen çayı, Uzun yıllardır bahçelerimizde balkonlarımızda süs bitkisi olarak yetiştirdiğimiz fesleğeni son yıllarda yemeklerimize çeşni olarak ta kullanılmaktadır. Fesleğenin mis kokusu ve enfes aroması sayesinde hayatımızın bi...

Fesleğen Sos

Fesleğen Sos, Birçok restoranlarda ve hatta kafelerde bile yediğimiz yemekler müthiş soslar ilave edilerek lezzetlendirilir. Domates, kekik, kimyon ve mantar sosu gibi fesleğen sosu da yemeklere katıldığında yemeklerin lezzetine l...

Fesleğen Reyhan

Fesleğen reyhan, Fesleğen bitkisi ballıbabagiller familyasından tek yıllık bir bitki olup, genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Bitki yapı olarak dağ eteklerindeki yamaçlarda büyümeyi sever. Mor yeşil ve geniş y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fesleğen, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017