feslegen.gen.tr
fesleğen

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği  karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir yemek görevi görmektedir. Özellikle çalışan bayanların işten yorgun gelip bugün ne pişirsem sorusuna en iyi alternatiftir makarna. Bir çok kişi makarnayı bildiğimiz gibi bol salçalı sever. Bir çoğumuzda makarnayı çeşitli soslarla zenginleştirip tüketmeyi tercih eder. Örneğin patlıcan soslu, domates soslu veya fesleğen soslu makarnalar hazırlamak hem zevkli hemde çok daha lezzetli olacaktır. Bunların içerisinde bizim evde en çok tüketilen fesleğen soslu makarnadır. Fesleğenin enfes aroması makarnaya çok hoş bir tat vermektedir. Üstelik fesleğenin faydaları saymakla bitmediği gibi kişiye Sakinlik verir ve bütün günün yorgunluğu alır götürür. Bir çok kişi fesleğen soslu makarnayı sık sık hazırlayıp tüketirken bir çoğuda daha önce hiç denememiştir. Bugün ben hiç denemeyenler için fesleğen soslu makarna tarifini paylaşıyorum. 

Fesleğen soslu makarna için gerekli malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna
  • 1,5 litre su
  • 1 çay kalığı tuz
  • 1-2 damla sıvı yağ
Fesleğen sosu için gerekli malzemeler
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı mozerella 
  • Yarım demet fesleğen 
  • 1 paket hazır krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle Derince bir tencereye 1,5 litre suyu koyup kaynatıyoruz.
Fesleğen Soslu Makarna

Daha sonra kaynayan suya tuz ve birkaç damla sıvı yağ damlatıp makarnayı içerisine bırakıyoruz. Makarnayı haşlama süresi paketin üzerinde yazacaktır genelde 8 10 dakikadır. Makarna haşlanırken biz bir yandan fesleğen sosunu hazırlıyoruz küçük bir tavaya zeytinyağı ve ince ince kıydığımız sarımsakları hafifçe kavuruyoruz. Daha sonra kaşar veya mozerella peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan indiriyoruz. Ocaktan aldığımız sosun üzerine ince ince kıydığımız fesleğeni ve kremayı ekliyoruz. Taze yerine kuru fesleğen kullanacaksanız sarımsaklarla birlikte ekleyebilirsiniz. Daha sonra ocaktan alıp soğuk su ile şokladığımız makarnanın suyunu süzüp şık bir servis tabağına alıyoruz. Ardından özenle hazırladığımız fesleğen sosunu üzerine gezdirip servis yapıyoruz. Denemenizi umarak şimdiden afiyet olsun diyorum.

Yayınlanma Tarihi : 02.05.2016 14:01:05

Fesleğen Soslu Makarna Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fesleğen Soslu Makarna"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fesleğen Bitkisi

Fesleğen bitkisi,, tek yıllık hayatları olan ve ılıman yerlerde yetişen güzel ve keskin kokulu bir bitki çeşididir. Fesleğen bitkisinin boyu yaklaşık olarak yirmi yada altmış santim arasında değişiklik göstermektedir. Açık yeşil,...

Fesleğen Kremi

Fesleğen Kremi; shea yağı içerir. Fesleğen kremi içerisinde bulunan eugenol ilem anestezik etki sağlamaktadır  Ayrıca fesleğen içerisinde kafur ve thymol denilen bileşikler sayesinde kaşıntıya karşı etkilidir Fesleğen kremi hem el...

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen soslu makarna, Makarna birçoğumuzun severek yediği  karbonhidrat ağırlıklı bir besindir. Birçok diyetisyen makarnanın kilo yaptığını belirtse de makarna yemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Makarna çoğu zaman kurtarıcı bir...

Fesleğen Dikimi

Fesleğen Dikimi: Fesleğen ballıbabagiller familyasından tek yıllık genellikle ılıman bölgelerde yaşayan bir bitki türüdür. Fesleğenlerin yetişkinlerinde boy genellikle 20 ile 60 cm arasında olur. Renkleri açık yeşilden koyu yeş...

Fesleğen Çayı

Fesleğen çayı, Uzun yıllardır bahçelerimizde balkonlarımızda süs bitkisi olarak yetiştirdiğimiz fesleğeni son yıllarda yemeklerimize çeşni olarak ta kullanılmaktadır. Fesleğenin mis kokusu ve enfes aroması sayesinde hayatımızın bi...

Fesleğen Otu

Fesleğen Otu, Fesleğen; Ballıbabagiller familyasından olup, yerli değildir süs bitkisi olarak yetiştirilir. Türkiye'de yetiştiği yerler ise ılıman bölgeler başta olmak üzere, sıcak ve kuru yerlerdir. Haziran, eylül ayları arasında...

Fesleğen Ağacı

Fesleğen Ağacı, latince adı Ocimum basilicum olan, ballıbabagiller Lamiaceae familyasında yer alan tek yıllık ve genelde ılıman bölgelerde yetişen bir tür bitkidir.Tarımı yemeklerde kullanılmak üzere yapılan fesleğen ağacının köke...

Fesleğen Nasıl Bakılır

fesleğen Nasıl Bakılır, Fesleğenin bakımı son derece kolaydır zahmetsizdir. Yemekler ve salatalar için aroması ile çok iyi bir tatlandırıcıdır. Özellikle salatada ve soslarda ve çorbalarda tercih edilir. Dünya üzerinde fesleğen ba...

Fesleğen Yaprağı

Fesleğen Yaprağı, Fesleğen Türkiye de hemen hemen her bölgede yetişir. Ama çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Fesleğen bir yıllık bir bitkidir, ılıman bölgeleri sever. Ayrıca fesleğen ev...

Saksıda Fesleğen

Saksıda fesleğen, birçok kişinin evinde beslediği doğal parfüm etkili bir çiçektir. Son derece etkili kokusuyla bulunduğu ortama güzel kokular saçan fesleğen çiçeği, bazı insanlar tarafından salata malzemesi olarak da kullanılabil...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fesleğen, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017