Fesleğen Şerbeti

Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belki de ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli bir şerbet yapılabileceği düşünülemezdi. Fesleğen şerbeti mor yapraklı olan fesleğenden hazırlanarak elde edilmektedir.
Fesleğen şerbeti ilk önce rengiyle ön plana çıkarken bir de bu muhteşem lezzeti tattığınız zaman neler olacağını hayal bile edemezsiniz. Fesleğen şerbetinin çok farklı olan bir pembe rengi ortaya çıkmaktadır. Fakat kaynatıp iyice soğuduktan sonra pembe renk biraz daha koyu bir pembe rengine dönüşmektedir. Diğer hazırlanan şerbetlerden çok farklı kendine haz olan lezzetli bir tada sahip olmaktadır. En önemlisi oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanmasıdır. Hatta daha sonra eve gelen misafirlerinize bu güzel lezzeti ikram ederek onların da beğenisini kazanabilirsiniz. Fesleğen şerbetini isterseniz sade isterseniz içerisine çubuk tarçın ve karanfil ilave ederek çok daha farklı lezzette şerbet hazırlanabilir. Ayrıca kaynatmaya gerek duyulmadan en pratik yol ile fesleğen şerbetini hazırlamak mümkündür. Bu malzemeleri eklemek çoğunlukla damak tadınıza kalmıştır. Eğer fesleğen şerbetini hiç denememiş iseniz, mutlaka sizlerde yaparak deneyin ve sevdikleriniz ile paylaşın. Her dönemde farklı şerbetler favori olurken bugünlerde en favori olan şerbet ise fesleğen ile hazırlanandır.

Fesleğen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 demet reyhan otu (Mor olanından)
  • 1,5 litre kaynamış su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet limon

Fesleğen Şerbeti Nasıl Yapılır?


İlk önce mor yapraklı olan fesleğeni ayıklayalım ve ardından yıkadıktan sonra tencere ya da sürahinin içerisine alalım.
Daha sonra üzerine toz şekerimizi ilave edelim ve limonları yıkayıp dörde böldükten sonra onları da sürahinin içerisine atalım. Bu arada kaynamış olan sıcak suyu da bütün malzemelerin üzerine ilave edelim ve kaşık yardımı ile sürahinin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Fesleğen şerbetini hazırladığımız sürahinin kapağını kapatalım, oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. Bir gece kadar buzdolabında dinlendirelim hem tadı hem de rengi daha iyi yerine gelecektir. Ertesi gün en şık bardaklara fesleğen şerbetini doldurarak keyfini çıkarabilir, hatta sevdiğiniz dostlarınıza ya da ailenize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 20:58:27
Fesleğen Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fesleğen Şerbeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fesleğen Şerbeti"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fesleğen Ekimi

Fesleğen Ekimi, Fesleğen evlerde sevilerek kullanılan yeşilliklerden biridir. Fesleğen çeşitleri sıcak güneşli yerleri seven bol su ihtiyacı duyan bir bitkid...
Devamını Oku

Fesleğen Çiçeği

Fesleğen Çiçeği, Birçok kişinin evinde, balkonunda ya da bahçesinde yetiştirdiği fesleğen çiçeğinin hoş kokusunu sevmeyen yoktur herhalde. Mis gibi kokusuyla...
Devamını Oku

Fesleğen Bakımı

Fesleğen Bakımı: Fesleğen ballıbabagiller familyasında hoş kokusu olan bitkidir. Fesleğenin Ana Vatanı Güney Asya olarak bilinmektedir. Fesleğen ülkemiz...
Devamını Oku

Fesleğen Yetiştirmek

Fesleğen yetiştirmek, Fesleğen bitkisi hem dış mekanlarda hem de iç mekânda kullanılan süs bitkileri arasında yer alır. Ayrıca yemeklere, salataların üzerine...
Devamını Oku

Kuru Fesleğen

Kuru Fesleğen, En çok Akdeniz Bölgesi'nde mutfaklarda tüketilen ve yapılan yemeklere ayrı bir aroma katan fesleğen, sağlığa oldukça faydası olan bir bitkidir...
Devamını Oku

Fesleğen Çeşitleri

Fesleğen çeşitleri, Evlerimizin bahçelerinde güzel kokması için kullandığımız, aynı zamanda sinek kovucu özelliğinin olması ve yemeklerde, salatalarda ve sos...
Devamını Oku

Kremalı Fesleğen Soslu Makarna

Kremalı Fesleğen Soslu Makarna, makarna herkesin sevdiği bir yemektir. Genç kızların birçoğunun ilk öğrendiği yemek türüdür. Üniversite öğrencilerinin veli n...
Devamını Oku

Fesleğen Soslu Tavuk

Fesleğen soslu tavuk, Tavuk protein açısından oldukça zengin bir besindir. Yediden yetmişe birçok kişi tavuğu severek tüketmektedir. Tavuk pişirmenin birçok ...
Devamını Oku

Mor Fesleğen

Mor Fesleğen, tropik ılıman bölgelerde yetişen bir bitkidir. Mor fesleğenin ana vatanı olarak, Hindistan bilinir Güney Asya ülkelerinin çoğunda yetişmekte ol...
Devamını Oku

Fesleğen Kokusu

Fesleğen Kokusu, bu bitki ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmesine rağmen genel olarak Akdeniz ve Ege bölgesi kıyılarında yetişmektedir. Bir diğer ad...
Devamını Oku

Taze Fesleğen

Taze fesleğen, tüylü bir yapıya sahip olan bitki, 60 santime kadar boylanabilir. Yuvarlak ve oval yaprakları vardır. Bitki beyaz ya da kırmızı çiçek aça...
Devamını Oku

Fesleğen

Fesleğen, ılıman bölgelerde yetiştirilen ballıbabagiller familyasında ocimum türü olan tek yıllık bir bitki türüdür. Yetiştiğinde genellikle boyu 20-60 cm'ye...
Devamını Oku

Fesleğen Baharatı

Fesleğen Baharatı, Fesleğenin Ana vatanı Güney Asya'dır. Akdeniz iklimini de kendi içinde bulunduran Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde sıkça ...
Devamını Oku

Fesleğenin Cilde Faydaları

Fesleğenin cilde faydaları, sağlıklı bir cildin işaretleri aralarında cildin pürüzsüz, parlak ve ışıltılı görünmesi vardır. Cildin belli sebeplerle pürü...
Devamını Oku

Fesleğen Mantarı

Fesleğen Mantarı, Fesleğen mantarının bilimsel ismi botelus edulis'tir. Çörek mantarı, kuzu mantarı ve ayı mantarı olarak da bilinen fesleğen mantarına ...
Devamını Oku

Fesleğen Kurusu

Fesleğen kurusu, Dünyada doğada bulunan milyonlarca bitkilerden bir tanesi olan fesleğen diğer tüm bitkilerde olduğu gibi bilinçli bir şekilde kullanıldığınd...
Devamını Oku

Fesleğen Tohumu

Fesleğen Tohumu, Fesleğen güzel kokusuyla hem bahçelerimizde hem balkonlarımızda yetiştirebileceğimiz ballıbabagiller familyasında gelen bir bitki türüd...
Devamını Oku

Fesleğen Nasıl Bakılır

fesleğen Nasıl Bakılır, Fesleğenin bakımı son derece kolaydır zahmetsizdir. Yemekler ve salatalar için aroması ile çok iyi bir tatlandırıcıdır. Özellikle sal...
Devamını Oku

Fesleğen Yaprağı

Fesleğen Yaprağı, Fesleğen Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişir. Ama çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı otsu bir bitkidir. Fes...
Devamını Oku

Fesleğen Sosu

Fesleğen Sosu, yapımı oldukça basit bir tariftir. İtalyan mutfağından sofralarımıza gelmiştir. Kullanım alanları çok geniştir. Kızarmış ya da ızgara yapılmış...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fesleğen Ekimi
Fesleğen Çiçeği
Fesleğen Bakımı
Fesleğen Yetiştirmek
Kuru Fesleğen
Son Forum Konuları
Fesleğen Krem
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024