Fesleğen Şerbeti Fesleğen Şerbeti, çoğunlukla bu şerbet reyhan şerbeti olarak bilinmektedir. Ancak pek çok kişi bu şerbeti belkide ilk defa duymuş olabilir. Hatta şaşırmış bile olabilir, çünkü bu kadar keskin kokuya sahip olan fesleğen bitkisinden bu kadar lezzetli bir şerbet yapılabileceği düşünülemezdi. Fesleğen şerbeti mor yapraklı olan fesleğenden hazırlanarak elde edilmektedir. Fesleğen şerbeti ilk önce rengiyle ön plana çıkarken birde bu muhteşem lezzeti tattığınız zaman neler olacağını hayal bile edemezsiniz. Fesleğen şerbetinin çok farklı olan bir pembe rengi ortaya çıkmaktadır. Fakat kaynatıp iyice soğuduktan sonra pembe renk biraz daha koyu bir pembe rengine dönüşmektedir. Diğer hazırlanan şerbetlerden çok farklı kendine haz olan lezzetli bir tada sahip olmaktadır. En önemlisi oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanmasıdır. Hatta daha sonra eve gelen misafirlerinize bu güzel lezzeti ikram ederek onlarında beğenisini kazanabilirsiniz. Fesleğen şerbetini isterseniz sade isterseniz içerisine çubuk tarçın ve karanfil ilave ederek çok daha farklı lezzette şerbet hazırlanabilir. Ayrıca kaynatmaya gerek duyulmadan en pratik yol ile fesleğen şerbetini hazırlamak mümkündür. Bu malzemeleri eklemek çoğunlukla damak tadınıza kalmıştır. Eğer fesleğen şerbetini hiç denememiş iseniz, mutlaka sizlerde yaparak deneyin ve sevdikleriniz ile paylaşın. Her dönemde farklı şerbetler favori olurken bugünlerde en favori olan şerbet ise fesleğen ile hazırlanandır.
Fesleğen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler - 1 demet reyhan otu (mor olanından)
- 1,5 litre kaynamış su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet limon
Fesleğen Şerbetinin Hazırlanışı, ilk önce mor yapraklı olan fesleğeni ayıklayalım ve ardından yıkadıktan sonra tencere ya da sürahinin içerisine alalım. Daha sonra üzerine toz şekerimizi ilave edelim ve limonları yıkayıp dörde böldükten sonra onları da sürahinin içerisine atalım. Bu arada kaynamış olan sıcak suyu da bütün malzemelerin üzerine ilave edelim ve kaşık yardımı ile sürahinin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Fesleğen şerbetini hazırladığımız sürahinin kapağını kapatalım, oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. Bir gece kadar buzdolabında dinlendirelim, hem tadı hem de rengi daha iyi yerine gelecektir. Ertesi gün en şık bardaklara fesleğen şerbetini doldurarak keyfini çıkarabilir, hatta sevdiğiniz dostlarınıza ya da ailenize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 02.12.2018 03:49:31 Fesleğen Şerbeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Fesleğen Şerbeti" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Fesleğen Ekimi | Fesleğen Ekimi, Fesleğen evlerde sevilerek kullanılan yeşilliklerden biridir. Fesleğen çeşitleri sıcak güneşli yerleri seven bol su ihtiyacı duyan bir bitkidir. Salatalarda kullanılan güzel aroması olan bir tatlandırıcı olarak ta kullanılmaktadır. Ay... |  | Fesleğen Çiçeği | Fesleğen Çiçeği, Birçok kişinin evinde, balkonunda ya da bahçesinde yetiştirdiği fesleğen çiçeğinin hoş kokusunu sevmeyen yoktur herhalde. Mis gibi kokusuyla ilkbahar mevsiminden sonbahar mevsiminin sonlarına kadar yeşil kalabilen ve kış geldiği zama... |  | Fesleğen Bakımı | Fesleğen Bakımı: Fesleğen ballıbabagiller familyasında hoş kokusu olan bitkidir. Fesleğenin Ana Vatanı Güney Asya olarak bilinmektedir. Fesleğen ülkemizde Akdeniz bölge sininin kıyı kesimlerinde ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir. Fesleğen çalım... | .jpg) | Fesleğen Yetiştirmek | Fesleğen yetiştirmek, Fesleğen bitkisi hem dış mekanlarda hemde iç mekanda kullanılan süs bitkileri arasında yer alır. Ayrıca yemeklere, salataların üzerine aroması için kullanılan kuru ve taze bitkiler arasında yer alır. Fesleğenin birbirinden lezze... |  | Kuru Fesleğen | Kuru Fesleğen, En çok Akdeniz Bölgesi'nde mutfaklarda tüketilen ve yapılan yemeklere ayrı bir aroma katan fesleğen, sağlığa oldukça faydası olan bir bitkidir. Ilıman bölgelerde yetiştirilebilen fesleğen bitkisinin taze açmış çiçekli dalları ve tohuml... |  | Fesleğen Çeşitleri | Fesleğen çeşitleri, Evlerimizin bahçelerinde güzel kokması için kullandığımız, aynı zamanda sinek kovucu özelliğinin olması ve yemeklerde, salatalarda ve soslarda kullandığımız ferahlatıcı ve lezzet verici bir bitkidir. Nane kadar kesif semizotu gibi... |  | Kremalı Fesleğen Soslu Makarna | Kremalı Fesleğen Soslu Makarna, makarna herkesin sevdiği bir yemektir. Genç kızların bir çoğunun ilk öğrendiği yemek türüdür. Üniversite öğrencilerinin veli nimetidir. Makarna genelde klasik olarak yoğurtlu, kıymalı, salçalı gibi çeşitleri vardır. An... |  | Fesleğen Soslu Tavuk | Fesleğen soslu tavuk, Tavuk protein açısından oldukça zengin bir besindir. Yediden yetmişe bir çok kişi tavuğu severek tüketmektedir. Tavuk pişirmenin bir çok çeşitti bulunmaktadır. Çeşitli soslar hazırlayıp pişirilen tavuğu çok daha lezzetli hale ge... |  | Mor Fesleğen | Mor Fesleğen, tropik ılıman bölgelerde yetişen bir bitkidir. Mor fesleğenin ana vatanı olarak, Hindistan bilinir Güney Asya ülkelerinin çoğunda yetişmekte olan mor fesleğen. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan bir bitkidir. Mor fesleğen... |  | Fesleğen Kokusu | Fesleğen Kokusu, Bu bitki ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmesine rağmen genel olarak Akdeniz ve Ege bölgesi kıyılarında yetişmektedir. Bir diğer adı da reyhan olarak bilinmektedir. Yaprak rengi olarak üst katmanları yeşil olup aşağı doğru indikç... |  | Taze Fesleğen | Taze fesleğen, tüylü bir yapıya sahip olan bitki, 60 santime kadar boylanabilir. Yuvarlak ve oval yaprakları vardır. Bitki beyaz ya da kırmızı çiçek açar. Çok yıllık otsu bir bitkidir ve aromatik bir tada sahiptir. Taze fesleğen farklı sos ve et yeme... |  | Fesleğen | Fesleğen, ılıman bölgelerde yetiştirilen ballıbabagiller familyasında ocimum türü olan tek yıllık bir bitki türüdür. Yetiştiğinde genellikle boyu 20-60 cm kadar olur. Fesleğenin anavatanı Güney Asya bölgesidir. Ülkemizde de ılıman iklimin hüküm sürdü... | | | Fesleğen Ekimi | | Fesleğen Çiçeği | | Fesleğen Bakımı | | Fesleğen Yetiştirmek | | Kuru Fesleğen | | Fesleğen Çeşitleri | | Kremalı Fesleğen Soslu Makarna | | Fesleğen Soslu Tavuk | | Mor Fesleğen | | Fesleğen Kokusu | | Taze Fesleğen | | Fesleğen Şerbeti | | Fesleğen | | Fesleğen Baharatı | | Fesleğenin Cilde Faydaları | | Fesleğen Mantarı | | Fesleğen Kurusu | | Fesleğen Tohumu | | Fesleğen Nasıl Bakılır | | Fesleğen Yaprağı | | Fesleğen Sosu | | Fesleğen Yağı | | Saksıda Fesleğen | | Fesleğen Ağacı | | Fesleğen Faydaları | | Fesleğen Dikimi | | Fesleğen Reyhan | | Fesleğen Otu | | Fesleğen Çayı | | Fesleğen Sos | Popüler İçerik | Fesleğen Baharatı Fesleğen Baharatı, Fesleğenin Ana vatanı Güney Asya'dır. Akdeniz iklimini de kendi içinde bulunduran Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyı bölgelerinde sıkç... | Fesleğenin Cilde Faydaları Fesleğenin cilde faydaları, sağlıklı bir cildin işaretleri aralarında cildin pürüzsüz, parlak ve ışıltılı görünmesi vardır. Cildin belli sebeplerle pü... | Fesleğen Mantarı Fesleğen Mantarı, Fesleğen mantarının bilimsel ismi botelus edulis’tir. Çörek mantarı, kuzu mantarı ve ayı mantarı olarak da bilinen fesleğen mantar... | Fesleğen Kurusu Fesleğen kurusu, Dünyada doğada bulunan milyonlarca bitkilerden bir tanesi olan fesleğen diğer tüm bitkilerde olduğu gibi bilinçli bir şekilde kullanı... | Fesleğen Tohumu Fesleğen Tohumu, Fesleğen güzel kokusuyla hem bahçelerimizde hem balkonlarımızda yetiştirebileceğimiz ballıbabagiller familyasında gelen bir bitki t... | Fesleğen Nasıl Bakılır fesleğen Nasıl Bakılır, Fesleğenin bakımı son derece kolaydır zahmetsizdir. Yemekler ve salatalar için aroması ile çok iyi bir tatlandırıcıdır. Özelli... | |