Fesleğen Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Fesleğen Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Şerbeti

Fesleğen şerbeti, çoğunlukla reyhan şerbeti olarak bilinir. Bu şerbeti belki de ilk defa duyuyor olabilirsiniz ve bu sizi şaşırtabilir. Fesleğenin keskin kokusundan bu kadar lezzetli bir şerbet yapılabileceği ilk başta düşünülemez. Fesleğen şerbeti, mor yapraklı fesleğenden hazırlanarak elde edilir. İlk olarak rengiyle dikkat çeker ve ardından bu muhteşem lezzeti tattığınızda neler olacağını hayal bile edemezsiniz. Fesleğen şerbetinin farklı ve çekici bir pembe rengi vardır. Kaynatıp soğuttuktan sonra pembe renk daha koyu bir tona dönüşür. Diğer şerbetlerden farklı, kendine özgü ve lezzetli bir tada sahiptir. En önemlisi, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Daha sonra misafirlerinize bu güzel lezzeti ikram ederek onların da beğenisini kazanabilirsiniz. Fesleğen şerbetini sade olarak ya da içine çubuk tarçın ve karanfil ekleyerek çok farklı lezzetlerde hazırlayabilirsiniz. Üstelik kaynatmaya gerek duymadan en pratik yolla fesleğen şerbeti hazırlamak mümkündür. Bu malzemeleri eklemek çoğunlukla damak tadınıza kalmıştır. Eğer fesleğen şerbetini hiç denememişseniz, mutlaka siz de yaparak deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Her dönemde farklı şerbetler favori olurken, bugünlerde en favori olan şerbet fesleğen ile hazırlananıdır.

Fesleğen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 demet mor reyhan otu
  • 1,5 litre kaynamış su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet limon

Fesleğen Şerbeti Nasıl Yapılır?

İlk olarak mor yapraklı fesleğeni ayıklayın ve yıkadıktan sonra bir tencere ya da sürahinin içine alın. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edin ve limonları yıkayıp dörde böldükten sonra onları da sürahinin içine ekleyin. Kaynamış olan sıcak suyu da bütün malzemelerin üzerine dökün ve kaşık yardımıyla sürahinin içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştırın. Fesleğen şerbetini hazırladığınız sürahinin kapağını kapatın, oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Bir gece kadar buzdolabında dinlendirin, hem tadı hem de rengi daha iyi olacaktır. Ertesi gün en şık bardaklara fesleğen şerbetini doldurarak keyfini çıkarabilir, hatta sevdiğiniz dostlarınıza ya da ailenize bu muhteşem lezzeti ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Fesleğen Çeşitleri Nelerdir?

Fesleğen Yetiştirmek

Fesleğen Yetiştirmek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fesleğen Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Saksıda Fesleğen

Saksıda Fesleğen

Güncel

Fesleğen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Fesleğen Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?

Fesleğen Ekimi Nasıl Yapılır?